Singelroute

In 2020 ging de Utrechtse singel weer open. Een wandelroute langs informatieve borden voert u langs plekken die het complete verhaal van de singel vertellen: van stadsverdediging tot park.

Hoe loopt de wandelroute?

De wandelroute begint bij de ingang van het Zocherplantsoen bij de Marga Klomp├ębrug. Vervolg uw route vervolgens in zuidelijke richting. 

De route komt langs:

Utrecht Singel Escape

Naast de wandelroute is er ook de Utrecht Singel Escape: een raadseltocht die u dwars door de Stadskamer van Hoog Catharijne voert richting de singel. Met uw smartphone gaat u terug naar het Utrecht van 1554, de tijd van kanonnen, gildes en keizers. De Utrecht Singel Escape is ontwikkeld door Outside Escapes in opdracht van de gemeente Utrecht en is gratis beschikbaar.

Startpunt: brug bij Hoog Catharijne en Danel Kitchen Bar

Bekijk de Utrecht Singel Escape op outsideescape.nl

Verdedigingsgracht

Tegenwoordig kennen we de singel vooral als het aangename park en water rond de compacte historische binnenstad. Maar lange tijd maakte hij deel uit van een goed georganiseerd militair verdedigingsstelsel. De stadsbuitengracht met direct daarachter een metershoge stadsmuur markeerde de harde grens tussen stad en buitengebied.

Lees meer over de geschiedenis van de stadsverdediging

Hulp en contact Erfgoed

Telefoon

14 030

E-mail

erfgoed@utrecht.nl