Kindercarillon in de Domtoren

In de Egmondkapel staat een carillon speciaal voor kinderen. Het zogenoemde kindercarillon is gemaakt op initiatief van de Utrechtse juniorkamer en de Utrechtse Klokkenspel Vereniging (UKV). Het is gemaakt met financi├źle steun van de gemeente en een aantal bedrijven.

Het kindercarillon is ontworpen en gebouwd door UKV-bestuurslid Henk Scholte. Scholte heeft het carillon ontworpen als bouwpakket. Op die manier is het mee naar boven genomen om in de Michaelskapel op te bouwen.

Het kindercarillon is onder grote belangstelling op 9 oktober 2004 in gebruik genomen. Veel kinderen hadden zich speciaal voor de gelegenheid historisch en feestelijk gekleed.

20 klokjes

Het carillon telt 20 klokjes. 12 van de 20 klokjes zijn van de Engelse klokkengieter John Taylor & Co uit Loughborough. Deze Taylorklokjes maakten tot 1957 deel uit van de beiaard van de Nicolaïkerk. De overige klokjes zijn gegoten door de firma Eijsbouts. Eijsbouts stelde 7 klokjes en 20 klepels ter beschikking. Het grootste klokje is geschonken door UKV-lid Bart Bakker.

Het is de bedoeling om in de toekomst een aantal klokjes aan te sluiten op een speeltrommel.

Hulp en contact Erfgoed

Telefoon

14 030

E-mail

erfgoed@utrecht.nl